вівторок, 5 вересня 2023 р.

Міжнародний літературний фестиваль у Берліні "Надзвичайна книга 2023"


Надзвичайна книга – це  бездоганна нагорода, започаткована у 2012 році  Міжнародною секцією дитячої та молодіжної літератури Берлінського міжнародного літературного фестивалю, яка відзначає видатні книги для дітей та молоді. Журі премії складається з гостей секції відповідного фестивального видання, кожен з яких номінує книгу. Незвичайні книжки щороку експонуються в районній центральній бібліотеці Філіпа Шеффера і після закінчення виставки їх можна взяти там.
Дитяча книжка Романи Романишин й Андрія Лесіва «Війна, що змінила Рондо» другий рік поспіль отримала відзнаку Берлінського літературного фестивалю «Виняткова книга».
 
      Українською «Війна, що змінила Рондо» вийшла у Видавництві Старого Лева 2015 року. Книжка отримала низку відзнак, серед яких Bologna Ragazzi Award та потрапила до щорічного каталогу дитячої та юнацької літератури «Білі круки-2015». Її переклали вийшли кількома мовами, зокрема італійською, французькоюсловацькою, вірменською, болгарською, голландською.
        Книга розповідає про те, що війна не має серця і не розуміє жодної мови, зате торкається кожного і на всіх залишає шрами, але якщо спільно збудувати машину світла і навчитися співати попри все, тоді навіть найтендітніші істоти зможуть вистояти й перемогти. «Ця книга – це привід для вдумливої розмови з дітьми (або й зі собою) про те, що діється нині в країні чи й деінде у світі, у форматі чарівної історії, яка завжди залишає місце для надії та оптимізму», — ідеться в описі до видання.

Немає коментарів:

Дописати коментар